Muž urazil na Twitteri proroka Mohameda dostal päť rokov väzenia

NETKY.SK • 18 November 2013, 15:45 • 2 min
Muž urazil na Twitteri proroka Mohameda dostal päť rokov väzenia

KUVAJT - Kuvajtské súdy dnes poslali na päť rokov do väzenia užívateľa internetovej sociálnej siete Twitter po tom, ako ho uznali vinným z urážky proroka Mohameda. Informovala o tom agentúra AP s odvolaním sa na miestnych aktivistov.

slovakia

left justify in out

Rozhodnutie súdu je nateraz posledným svojho druhu, ktoré za uplynulé obdobie padlo v regióne Perzského zálivu, kde sa stupňujú snahy o tvrdší postih za politické komentáre, ako aj za iné formy vyjadrení v sociálnych médiách.

Musába Šamsáha zatkli po tom, ako na Twitteri v máji zverejnil komentár obsahujúci narážky na potomkov islamského proroka. Podľa aktivistu Nawáfa Hendala sa odsúdený Šamsáh hodlá voči rozhodnutiu odvolať. Jeho komentár, ktorý medzitým stiahli zo stránky, sudcovia vnímajú ako podporu šiitského vierovyznania.

Kuvajt, kde žije väčšina sunnitského obyvateľstva, už dlhý čas patrí k najagresívnejším štátom Perzského zálivu, ktoré uplatňujú prísne opatrenia voči priestupkom na internete. V Saudskej Arábii čelí trojica právnikov súdnemu procesu za to, že na sociálnych sieťach kritizovali vládnych činiteľov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona