Muž urážajúci thajskú monarchiu na Facebooku si odsedí 30 rokov

NETKY.SK • 7 August 2015, 11:56 • 2 min
Muž urážajúci thajskú monarchiu na Facebooku si odsedí 30 rokov

BANGKOK - Thajský vojenský súd poslal dnes na 30 rokov do väzenia muža, ktorý na internetovej sieti Facebook zverejnil príspevky považované za urážlivé voči tamojšej monarchii. Podľa skupiny Thajskí právnici za ľudské práva, ktorú cituje agentúra DPA, ide o doteraz "najdlhší trest udelený v takomto prípade".

slovakia

left justify in out

Nemenovaný muž, obvinený z porušenia prísnych thajských zákonov o urážke majestátu, sa k svojmu činu v podobe šiestich príspevkov na Facebooku priznal. Hlboko uctievanú monarchiu navyše urazil v období, keď v Thajsku platilo stanné právo, a nemá preto právo sa odvolať.

 

Advokátska skupina vyjadrila presvedčenie, že rozsudok nemusel byť až natoľko prísny, keby sa bol daným prípadom zaoberal namiesto vojenského civilný súd. Vládnuci vojenský režim však posudzuje urážky majestátu ako záležitosť týkajúcu sa národnej bezpečnosti.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies