Muž si vybral z účtu svojich 10 miliónov, len aby spravil toto

NETKY.SK • 8 Apríl 2019, 13:11 • 2 min
Muž si vybral z účtu svojich 10 miliónov, len aby spravil toto

Africký miliardár šiel do banky a z účtu si vybral vysoký finančný obnos, nemal však v úmysle ho minúť.

slovakia

left justify in out

Nigérijský miliardár Aliko Dangote je podľa dostupných údajov najbohatším mužom Afriky. Ako mladý sa totiž dal na cestu podnikania a postupom času sa stal veľmi úspešným. V súčasností je majiteľom mnohých spoločností od mlynov na múku, až po cementárne. Počas konferencie na Pobreží Slonoviny sa rozhovoril aj o svojich začiatkoch a priznal sa ku kontroverznej skutočnosti.

 

img

 

Ako Dangote uviedol, keď s biznisom začínate, prvý zarobený milión je ako sen, no keď obraty narastajú, zarobené peniaze sa stávajú už len akýmsi číslom na papieri, ktorý vnímate úplne inak. Práve preto sa raz rozhodol, že si z banky vyberie 10 miliónov dolárov a vezme si ich domov. Jednoducho len preto, aby vedel, ako toľko peňazí v skutočnosti vyzerá a aby si lepšie uvedomil, že ich skutočne má.

 

Z banky odchádzal s množstvom bankoviek v kufri svojho auta. Keď prišiel domov rozložil si ich po izbe a len tak sa na nich pozeral. Až vtedy si vraj uvedomil, že tie peniaze reálne má. Na druhý deň peniaze odniesol späť do banky.

 

Mladým podnikateľom zároveň poradil, aby sa nenechali uniesť prvým väčším zárobkom. Začínajúci obchodníci majú totiž tendenciu myslieť si, že za prvým ziskom pôjde zákonite ďalší a ďalší zisk. Treba si však uvedomiť, že každé podnikanie má svoje vzostupy a pády a na to treba myslieť v momente, keď budete chcieť s takýmto zárobkom nehospodárne nakladať.

 

img

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona