Muž si "požičal neuzamknuté auto na cestu do Viedne

NETKY.SK • 19 Jún 2014, 13:04 • 2 min
Muž si "požičal neuzamknuté auto na cestu do Viedne

NITRA - Z prečinu neoprávneného používania cudzieho motorového vozidla obvinil poverený príslušník Obvodného oddelenia Policajného zboru (PZ) v Partizánskom 30-ročného Petra z okresu Partizánske.

slovakia

left justify in out

Ten sa 13. júna potreboval dostať za prácou do Viedne, na čo využil neuzamknutú Škodu Octavia, ktorá bola odstavená s kľúčmi v zapaľovaní pred rodinným domom v Žabokrekoch nad Nitrou. TASR dnes informoval trenčiansky krajský policajný hovorca Pavol Kudlička. 

 

"V aute, ktoré si obvinený 'požičal', sa nachádzali aj osobné doklady jeho majiteľa, GPS navigácia, fotoaparát, autochladnička a kompletné rybárske náčinie," uviedol Kudlička. 

 

Podľa jeho ďalších slov obvinený odišiel smerom na Topoľčany, do Viedne sa mu však nepodarilo dostať. "V Trnave mu totiž došla nafta a auto spoločne s vecami na Slovenskej ulici uzamkol, kľúč od auta si vzal so sebou a odišiel preč," priblížil.

 

Polícia v súvislosti s týmto prípadom upozorňuje vodičov, aby si auto vždy dôkladne uzamkli a nenechávali v ňom veci, ktoré lákajú zlodejov, najmä doklady, peniaze, peňaženky, tašky, mobily, fotoaparáty, videokamery, GPS navigáciu, oblečenie a pod. "Pokiaľ si vodiči musia v aute nechať nejaké veci, napríklad pri zastávke na dlhšej ceste, je potrebné ich prikryť aspoň dekou a parkovať zásadne na stráženom parkovisku. Po zistení, že došlo ku krádeži auta alebo vecí z neho, treba ihneď kontaktovať políciu," zdôraznil Kudlička. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona