Muž si odmietol nasadiť rúško, dostal vysokú blokovú pokutu

NETKY.SK • 12 Máj 2020, 17:39 • 2 min
Muž si odmietol nasadiť rúško, dostal vysokú blokovú pokutu

BRATISLAVA – Blokovú pokutu tisíc eur si vyslúžil muž, ktorý niekoľkokrát ignoroval výzvu policajnej hliadky, aby si nasadil v aute ochranné rúško.

slovakia

left justify in out

Stalo sa tak pri bežnej kontrole v noci z pondelka (11. 5.) na utorok na Vajnorskej ulici v Bratislave. Informuje o tom polícia na sociálnej sieti.

 

Správal sa arogantne

"Vo vozidle sa zároveň okrem vodiča nachádzal aj spolujazdec, ktorý bol policajtom vyzvaný, aby si nasadil ochranné rúško. Muž sa k policajtovi správal arogantne a na výzvu nereagoval. Ani na opakované výzvy policajta muž nereagoval, výzvy ignoroval a ochranné rúško si odmietol nasadiť," približuje polícia s tým, že muž sa svojim konaním dopustil priestupku v zmysle zákona o civilnej ochrane obyvateľstva.

 

Polícia v tejto súvislosti upozorňuje, že hoci sa niektoré opatrenia v súvislosti s pandémiou COVID-19 uvoľňujú, na nosenie ochranných rúšok alebo inej adekvátnej náhrady na verejnosti netreba zabúdať.

 

Táto povinnosť sa nevzťahuje na deti do dvoch rokov, osoby so závažnou poruchou autistického spektra či vodičov MHD v uzavretých kabínach.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies