Muž si nechal poštou doručiť metanfetamín do prenájmu na Havaji

NETKY.SK • 8 September 2017, 10:23 • 2 min
Muž si nechal poštou doručiť metanfetamín do prenájmu na Havaji

HONOLULU - V USA obvinili muža, ktorý si nechal zaslať balík s takmer piatimi kilogramami metanfetamínu z Kalifornie do prenajatého dovolenkového apartmánu na Havaji.

slovakia

left justify in out

Obvinený Walter Rolando Atemio Dominguez Garcia bol v júni ubytovaný na východe Honolulu prostredníctvom služby Airbnb, jemu adresovaný balík zadržal poštový inšpektor. Muž si objednali balík s metanfetamínom aj v júli do apartmánu vo Waikiki a v auguste sa údajne snažil drogy predať agentovi v utajení za 30 000 dolárov ( v prepočte približne 25 000 eur).

Kryštalický metanfetamín je na ostrove jedným z najpopulárnejších ilegálnych drog. Obchodníci s drogami používajú často poštovú dopravu na prepašovanie drog na ostrov a potom ich predávajú za zvýšenú cenu.

Hovorkyňa spoločnosti Airbnb Mattie Zazueta uviedla: "Voči takémuto správaniu nemáme žiadnu toleranciu a tomuto používateľovi natrvalo rušíme prístup k našej platforme. Airbnb je v kontakte s úradmi a bude sa snažiť pomôcť s vyšetrovaním. V našom zozname hostí máme viac ako 200 miliónov ľudí, pričom negatívne incidenty ako tento sú veľmi zriedkavé."
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies