Muž sa zbraňou vyhrážal žene a napadol jej priateľa, hrozí mu trest

NETKY.SK • 16 November 2016, 17:46 • 2 min
Muž sa zbraňou vyhrážal žene a napadol jej priateľa, hrozí mu trest

KOŠICE – Zo spáchania zločinu obmedzovania osobnej slobody a prečinov nebezpečného vyhrážania, porušovania domovej slobody a marenia výkonu úradného rozhodnutia obvinila polícia 33-ročného Jozefa L. z okresu Sabinov.

slovakia

left justify in out

Obvineného zadržali košickí policajti počas akcie v pondelok (14.11.). Informoval o tom dnes košický krajský policajný hovorca Alexander Szabó.

 

Podľa vyšetrovateľky sa mal muž trestných činov dopustiť v sobotu 12. novembra. V Košiciach si mal prisadnúť do auta k bývalej priateľke (28), vziať jej mobilný telefón a vyhrážať sa jej, že zle dopadne. Neskôr ju s krátkou strelnou zbraňou prinútil, aby vylákala z obytného domu jej súčasného priateľa (34).

 

"Vzápätí neoprávnene vstúpil do bytu a jej priateľa fyzicky napadol. Podľa lekárskej správy poškodenému spôsobil zranenia s dobou liečenia do sedem dní," uviedol Szabó. Po presune autom do Prešova muž podľa obvinenia držal ženu v byte do neskorých nočných hodín a do Košíc ju odviezol až po prísľube, že budú opäť spolu. Auto šoféroval napriek zákazu viesť motorové vozidlá na základe rozsudku okresného súdu.

 

Počas policajnej akcie a následných procesných úkonov policajti zaistili krátku strelnú zbraň, ktorá bola zaslaná na expertízne skúmanie. "Obvineného muža vyšetrovateľka umiestnila do cely policajného zaistenia s návrhom na jeho väzobné stíhanie. V prípade dokázania viny hrozí obvinenému trest odňatia slobody na tri až osem rokov," uviedol Szabó.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona