Muž sa vyhrážal samovraždou, prišla polícia a zabila ho

NETKY.SK • 29 Máj 2015, 12:38 • 2 min
Muž sa vyhrážal samovraždou, prišla polícia a zabila ho

MIAMI – Muž, ktorý bojoval s alkoholizmom a vyhrážal sa samovraždou, bol údajne zabitý políciou iba niekoľko minút po tom, ako zavolal o pomoc na linku pre samovrahov.

slovakia

left justify in out

Priateľka Justina Waya povedala, že bol už päť týždňov čistý, ale prišiel o prácu, a tak sa znovu vrátil k alkoholu. Doma ho našla opitého ležať v posteli, vedľa neho bola fľaša vody a veľký nôž, ktorým si chcel ublížiť.

 

Americký štát Florida platí tzv. „Baker Act“ podľa, ktorého môže byť osoba nedobrovoľne umiestnená na liečenie osobou, ktorá je vykonávateľom zákona. Jeho priateľka Kaitlyn preto zavolala na linku pre samovrahov v domnení, že zavolajú sanitku.

 

Prišla však polícia ozbrojená samopalmi a prikázali Kaitlyn, aby opustila dom.

 

„Jediná osoba, ktorá bola ohrozená bol Justin a úprimne si myslím, že nechcel zomrieť,“ povedala pre americké médiá Kaitlyn.

 

Oficiálna policajná správa hovorí o tom, že Justin napadol dôstojníkov s nožom, na čo reagovali opakovanou streľbou. Jeho rodičia tomu však neveria. Jeho matka tvrdí, že „detektív mu povedal, aby nôž položil, čo však nespravil. Tak ho zastrelil, pretože tak to robia.“ Matka spochybňuje aj to, prečo nikde nie je žiadna krv, keď jej dvojmetrový syn údajne zaútočil na policajtov v malej miestnosti s nožom v ruke. Justinov otec tvrdí, že krv bola iba na matraci a guľky boli iba v ňom.

 

Justinovi rodičia povedali, že nech sa deje čokoľvek, nikdy nezavolajú políciu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona