Muž sa vyhrážal Obamovi smrťou, dostal rok väzenia

NETKY.SK • 21 Jún 2013, 06:18 • 2 min
Muž sa vyhrážal Obamovi smrťou, dostal rok väzenia

HUNTSVILLE - Sudca dnes odsúdil Jarvisa M. Brittona z amerického štátu Alabama na rok vo federálnej väznici za vyhrážku proti prezidentovi Barackovi Obamovi na sociálnej sieti Twitter. Informovala o tom tlačová agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Federálny sudca Lynwood Smith udelil trest Brittonovi počas pojednávania v alabamskom meste Huntsville. Dvadsaťšesťročný Britton z alabamského mesta Birmingham sa v marci priznal k ohrozovaniu prezidentovho života. Prokurátori uviedli, že Britton napísal v septembri na Twitteri výzvu s textom: "Zabime prezidenta. F.E.A.R."

Justícia odhalila už niekoľko ľudí, ktorí boli napojení na americkú protivládnu domobranu. Tá sa podľa prokurátorov nazýva F.E.A.R. (STRACH), čo je skratka pre heslo Forever Enduring Always Ready (Navždy vytrvalí, vždy pripravení - voľný preklad).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies