Muž sa ťažko zranil pri výkopových prácach, polícia obvinila bagristu

NETKY.SK • 18 Marec 2015, 11:11 • 2 min
Muž sa ťažko zranil pri výkopových prácach, polícia obvinila bagristu

SNNA - Poverený príslušník Obvodného oddelenia Policajného zboru v Snine začal trestné stíhanie vo veci prečinu ublíženia na zdraví, nakoľko v mesiaci november 2014 došlo k vážnemu zraneniu 54-ročného Štefana.

slovakia

left justify in out

K zraneniu došlo v obci Dlhé nad Cirochou na záhrade jedného z rodinných domov počas výkopových prác pri ukladaní kanalizačného potrubia a betónového šachtového dna, keď sa 54-ročný zamestnanec nachádzal vo výkope. Informovala TASR Krajská policajná hovorkyňa z Prešova Jana Migaľová.

 

„Rameno bagra zasiahlo jeho hlavu a pritlačilo ju na kovové paženie výkopu. Štefan podľa lekárskej správy utrpel ťažké pomliaždenie mozgu, zlomeniny lebečných kostí a pomliaždenie tváre. Išlo o ťažký úraz s dobou liečenia nad 42 dní,“ priblížila hovorkyňa. V utorok (17.3.) poverený príslušník vzniesol obvinenie za tento skutok voči 34-ročnému Petrovi zo Sniny, ktorý porušil dôležitú povinnosť pri práci. Ako obsluha bagra nedodržal právne predpisy a dvíhal náklad na háku bagra napriek tomu, že nevidel druhého kolegu, pričom mal mať pod kontrolou celý pracovný priestor.

 

„Obvinený muž je stíhaný na slobode. V prípade preukázania viny mu hrozí trest odňatia slobody až na jeden rok,“ dodala Migaľová.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies