Muž sa na Facebooku vyhrážal europoslankyni upálením, dostal trest

NETKY.SK • 16 Jún 2018, 07:52 • 2 min
Muž sa na Facebooku vyhrážal europoslankyni upálením, dostal trest

VALLETTA - Členka Európskeho parlamentu z Malty Roberta Metsolová sa zaprisahala, že vydrží prejavy nenávisti na internete. Vyhlásila to po verdikte súdu, ktorý v piatok udelil podmienečný trest odňatia slobody na šesť mesiacov mužovi za to, že sa europoslankyni vyhrážal upálením zaživa.

slovakia

left justify in out

Odsúdený Emmanuel Navarro (66) napísal vlani v novembri Roberte Metsolovej na Facebooku: "Si národná zradkyňa. Nezaslúžiš si, aby ťa odsúdili, ale aby si zhorela zaživa, ty hnoj."

 

Mužovu reakciu vyvolala Metsolovej kritika stavu zákonnosti na Malte niekoľko týždňov po tom, čo pri bombovom útoku na auto zavraždili maltskú investigatívnu novinárku Daphné Caruanovú Galiziovú.

 

Odkaz na Facebooku začala vyšetrovať polícia a súd v piatok uznal Navarra za vinného z podnecovania nenávisti, ako aj z urážok a vyhrážok voči Metsolovej, informovala tlačová agentúra DPA.

 

Metsolová, členka Európskej ľudovej strany (EPP) a jedna z najobľúbenejších europoslankýň na Malte, zareagovala na verdikt súdu odkazom na sociálnych médiách: "Mám hrubú kožu a dlhujem to mladým ženám, ktoré chcú vstúpiť do politiky - snažím sa im tento krok uľahčiť. Je to moja povinnosť. Politika má byť postavená na myšlienkach, nie na vyhrážkach."

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona