Muž sa dolámal na lyžiach, zachraňovali ho vrtuľníkom

NETKY.SK • 24 Január 2016, 19:17 • 2 min
Muž sa dolámal na lyžiach, zachraňovali ho vrtuľníkom

BRATISLAVA - Leteckí záchranári Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby ATE (AIR -TRANSPORT EUROPE) z Banskej Bystrice zachránili popoludní 44-ročného zraneného lyžiara v lyžiarskom rezorte Salamander v stredisku Hodruša - Hámre v žarnovickom okrese.

slovakia

left justify in out

Ako agentúru SITA informovala Zuzana Hopjaková z Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby ATE, muž pri páde na svahu utrpel poranenia viacerých častí tela. Na miesto bola vyslaná aj lyžiarska služba spolu s rýchlou lekárskou pomocou z Banskej Štiavnice. Po príchode vrtuľníka sa však k zranenému spustil lekár pomocou palubného navijaka, na mieste mu poskytol zdravotnú starostlivosť a nabalil ho do vákuového matraca. Počas medzipristátia preložili lekára aj zraneného muža na palubu vrtuľníka. Muža pri vedomí následne leteckí záchranári previezli na traumatologické oddelenie do nemocnice v Banskej Bystrici.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies