Muž sa chcel pridať k IS: Dostal vo Švajčiarsku 18 mesiacov podmienečne

NETKY.SK • 16 Júl 2016, 09:39 • 2 min
Muž sa chcel pridať k IS: Dostal vo Švajčiarsku 18 mesiacov podmienečne

BELLINZONA - Na 18 mesiacov odňatia slobody podmienečne odsúdili dnes vo Švajčiarsku 26-ročného Ahmeda J., muža s dvojakým švajčiarsko-libanonským občianstvom, ktorého zadržali v apríli 2015 na letisku v Zürichu pri pokuse odcestovať cez turecký Istanbul do Sýrie.

slovakia

left justify in out

Kým sudca v zdôvodnení verdiktu uviedol, že niet pochybností o zámere obžalovaného pripojiť sa k džihádistom zo skupiny Islamský štát (IS), pretože sa v priebehu ôsmich mesiacov zaujímal o ozbrojené boje v regióne a džihád, samotný obžalovaný tvrdil, že sa v Sýrii chcel podieľať na humanitárnej pomoci.

 

Informovalo o tom internetové vydanie denníka Blick.

 

Mladému otcovi kládla obžaloba za vinu aj distribúciu fotografií znázorňujúcich hrozné násilnosti. Tento čin sa však mužovi nepodarilo preukázať, a preto ho od tejto časti žaloby oslobodili.

 

Švajčiarska federálna prokuratúra označila predmetné súdne konanie za precedens, čo sa týka trestnoprávneho postupu krajiny voči tzv. džihádistickým turistom.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies