Košičan sa vyhrážal, že má na sebe bombu a chce sa odpáliť

NETKY.SK • 7 December 2015, 09:59 • 2 min
Košičan sa vyhrážal, že má na sebe bombu a chce sa odpáliť

KOŠICE - Z prečinu šírenia poplašnej správy obvinil policajný vyšetrovateľ 26-ročného Košičana Daniela. Ten mal v piatok (4. decembra) neskoro večer zavolať z mobilu na linku 158 a oznámiť, že má na sebe bombu a odpáli ju, ak nepríde polícia. TASR o tom dnes informoval košický krajský hovorca policajtov Alexander Szabó.

slovakia

left justify in out

"Po rozhovore s operačným strediskom svoje oznámenie zopakoval a dodal, že je aj s mamou a bombu odpáli, oznámil aj, kde sa nachádza. Obvinený muž už zakrátko skončil v rukách polície," opísal Szabó. Policajné zložky na mieste vykonali opatrenia, bomba sa u neho ani v okolí nenašla a nepotvrdila.

 

Muža umiestnili do cely policajného zaistenia s podnetom na jeho vzatie do väzby. "Obvinený takto svojím konaním spôsobil nebezpečenstvo vážneho znepokojenia obyvateľov obytného domu v Košiciach tým, že rozširoval poplašnú správu, o ktorej vedel, že je nepravdivá. V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na jeden až päť rokov," zakončil Szabó.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona