Muž rozbíjal kostol vo Vajnoroch. Po príchode polície tvrdil, že bojoval so zlou nadprirodzenou bytosťou

NETKY.SK • 4 Jún 2021, 16:05 • 2 min
Muž rozbíjal kostol vo Vajnoroch. Po príchode polície tvrdil, že bojoval so zlou nadprirodzenou bytosťou

BRATISLAVA - Muž v bratislavských Vajnoroch ničil veci v katolíckom kostole, zaútočil aj na kňaza.

slovakia

left justify in out

Ako informuje bratislavská policajná hovorkyňa Veronika Martiniaková, polícia dnes pred 7:30 hodine prijala oznámenie o mužovi, ktorý rozbíjal kostol vo Vajnoroch. 

 

Na miesto vyslali hliadku Pohotovostnej motorizovanej jednotky. „Počas presunu prijali policajti ďalšie oznámenie, podľa ktorého ten istý muž chcel napadnúť aj duchovného," uviedla Martiniaková.

 

img

Podľa informácií polície, 43-ročný muž vnikol do zamknutého kostola, kde začal rozbíjať všetko, čo mu prišlo pod ruku vrátane okien. Pred kostolom poškodil tiež sklo so soškou Panny Márie.

 

Do kostola následne prišiel kňaz, ktorý muža vyzýval, aby s ničením prestal. „Muž však nereagoval, navyše sa snažil kňaza fyzicky napadnúť a chcel mu zobrať okuliare," uvádza hovorkyňa. Útok na duchovného sa našťastie zaobišiel bez zranení.

 

img

Policajná hliadka muža zadržala a eskortovala na oddelenie. Muž pri predvádzaní tvrdil, že na mieste videl zlú nadprirodzenú bytosť a neužíva žiadne omamné ani psychotropné látky. 

 

Škoda bola predbežne vyčíslená na minimálne tisíc eur. Poverený príslušník obvodného oddelenia Policajného zboru Rača začal trestné stíhanie vo veci poškodzovania a znehodnocovania kultúrnej pamiatky.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies