Muž prežil šestnásť mesiacov sám na mori!

NETKY.SK • 31 Január 2014, 16:59 • 2 min
Muž prežil šestnásť mesiacov sám na mori!

SYDNEY - Na jednom z atolov Marshallových ostrovov objavili vo štvrtok miestni obyvatelia vychudnutého a zarasteného muža, ktorý tvrdí, že uplynulých šestnásť mesiacov strávil na mori po tom, čo sa mu na jeho člne pokazil motor.

slovakia

left justify in out

Muža menom José Ivan vyplavilo more na atole Ebon, kde momentálne robí výskum nórska študentka antropológie Ola Fjeldstad, ktorá o tom informovala médiá. Ivan, ktorý hovorí iba po španielsky, tvrdí, že v septembri 2012 sa vydal na člne z Mexika do Salvadoru, pričom spolu s ním sa plavila ešte jedna osoba. Tá však zomrela pred niekoľkými mesiacmi. "Nie je v dobrom stave, ale nevyzerá, že by bol chorý. Má iba nízky krvný tlak. Má dlhé vlasy a bradu, na sebe mal iba roztrhané spodky a jeho čln je veľmi doškriabaný, vyzerá, že bol na mori naozaj dlho. Naznačil mi, že sa živil korytnačkami, vtákmi a rybami, ktoré chytal rukami. Keď nepršalo, tak pil korytnačiu krv. Jednu korytnačku mal v člne, aj keď ho našli," uviedla Fjeldstad. 

Miestni obyvatelia, ktorí muža objavili, ho vzali na hlavný ostrov atolu k starostovi Ionemu de Brumovi. Ten následne zavolal na ministerstvo zahraničných veci v hlavnom meste Majuro. Predstavitelia ministerstva informovali, že chcú muža dostať do Majura, no jediné vládne lietadlo bude k dispozícii až v utorok. Z tohto dôvodu zvažujú, že ho do Majura prepravia loďou. "José Ivan je zatiaľ u jednej miestnej rodiny, ktorá sa oňho stará. Pije veľa vody a znova naberá silu," dodala Fjeldstad. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies