Muž predkladal falošné lekárske predpisy, polícia ho obvinila

NETKY.SK • 10 Apríl 2015, 12:11 • 2 min
Muž predkladal falošné lekárske predpisy, polícia ho obvinila

BRATISLAVA - Falošní pacienti navštívili koncom marca minimálne štyri lekárne v okrese Trebišov. Predložili v nich falošné lekárske predpisy vystavené na rôzne osoby z Trebišovského okresu.

slovakia

left justify in out

Polícia ešte 31. marca zadržala v lekárni 33-ročného Vladimíra z Malaciek a vyšetrovateľ ho obvinil zo zločinu podvodu a v dvoch prípadoch zo zločinu podvodu spáchaného v štádiu pokusu. Informovala o tom košická policajná hovorkyňa Jana Mésarová.


Záujem podvodníkov bol hlavne o drahé lieky, ktoré v lekárňach skladujú iba minimálne, podvodníci po predložení receptov museli čakať na ich dodanie do lekární. Trebišovskí policajti však už jednotlivé lekárne sledovali a čakali na príchod falošného onkologického pacienta. Keď do jednej z lekární prišiel po lieky Vladimír z Malaciek, mal pri sebe aj falošný zdravotný preukaz na osobu z Trebišovského okresu. Vyšetrovateľ v tomto prípade už podal podnet prokurátorovi na spracovanie návrhu na vzatie obvineného muža do väzby, s ktorým sa sudca Okresného súdu v Trebišove stotožnil. Obvinenému mužovi hrozí v prípade dokázania viny trest odňatia slobody na tri až 10 rokov. Ak by si podozrivý liečivá z lekární odniesol, spôsobil by tak prevádzkovateľom lekární celkovú škodu 1 950,76 eura.


Polícia zároveň v súvislosti s vyšetrovanými prípadmi žiada občanov o pomoc pri pátraní po 35-ročnom Štefanovi Gajdošovi zo Senice. Ako uviedla Mésarová, v uvedených prípadoch je podozrivý ako spolupáchateľ. V mieste svojho trvalého pobytu sa však nezdržiava.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies