Muž prechovával dve kilá kokaínu, hrozí mu najvyšší trest

NETKY.SK • 10 August 2017, 13:25 • 2 min
Muž prechovával dve kilá kokaínu, hrozí mu najvyšší trest

BRATISLAVA - Z nedovolenej výroby omamných látok, jedov a prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi obvinila polícia 35-ročného Richarda B.

slovakia

left justify in out

Ako na tlačovej besede uviedol riaditeľ Národnej kriminálnej agentúry Peter Hraško, policajti pri prehliadke u neho zaistili dva kilogramy kokaínu s čistotou 60 %. To podľa Hraška predstavuje vysoko čistú látku, z ktorej by bolo možné vyrobiť približne 40 000 jednorázových dávok.

 

V rámci akcie Brloh u muža zaistili aj metamfetamín, striekačky a aj brokovnicu. Preto čelí obvineniu aj z trestného činu nedovoleného ozbrojovania. Obvinenému, ktorý má podľa Hraška bohatú trestnú minulosť a je stíhaný väzobne, hrozí v prípade dokázania viny trest od 20 do 25 rokov, prípadne doživotie.

Z trestného činu nepriamej korupcie zase policajti obvinili advokátku Soňu P. Podľa výsledkov vyšetrovania žiadala od svojej klientky úplatok vo forme pozemku v hodnote 5 000 eur. Ako protihodnotu sľubovala, že zastaví trestné stíhanie klientky na Okresnom súde v Lučenci. Klientka to však ohlásila polícii. V prípade dokázania viny hrozí advokátke trest šesť mesiacov až tri roky.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies