Muž ponúkal na "prenájom" len 19-ročné zdrogované dievča

NETKY.SK • 11 Júl 2018, 12:26 • 2 min
Muž ponúkal na "prenájom" len 19-ročné zdrogované dievča

BRATISLAVA - Vyšetrovateľ Úradu hraničnej a cudzineckej polície vzniesol minulý týždeň obvinenie 27-ročnému Slovákovi pre zločin obchodovania s ľuďmi.

slovakia

left justify in out

Ako ďalej agentúru SITA informovala hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Baloghová, podľa zistení polície sa Bratislavčan stretol po predchádzajúcej dohode s 19-ročnou ženou. Spoločne sa presunuli do bytu a konzumovali drogy. "Neskôr obvinený využil, že mladá žena bola v stave bezbrannosti a presvedčil ju, aby sa vyzliekla a ľahla si na posteľ. On zatiaľ rozmiestnil v izbe web kamery a nastavil ich tak, aby ju snímali. Medzitým ju podľa obvinenia telefonicky ponúkol za peňažnú odmenu na predaj," uviedla Baloghová. Kým bola žena pod vplyvom drog, obvinený jej zviazal nohy, aby neušla. "Pod zámienkou, že musí ísť na toaletu, sa jej podarilo z bytu uniknúť a zavolať pomoc," povedala hovorkyňa. Prípad prevzala národná jednotka boja proti nelegálnej migrácii a ešte v ten deň muža obvinila. Po dokázaní viny mu hrozí trest štyri až 10 rokov väzenia.

Polícia v tejto súvislosti pripomína, že obchod s ľuďmi patrí spolu s drogami a zbraňami medzi jeden z troch najvýnosnejších nelegálnych obchodov na svete, čo dokazuje závažnosť a rast tohto fenoménu, ktorý neobchádza ani Slovensko. "Metódy a formy obchodovania s ľuďmi sa vyvíjajú a sú stále sofistikovanejšie. Okrem sexuálneho vykorisťovania, núteného žobrania, nelegálnej adopcie či obchodovania s ľudskými orgánmi sem patrí aj nútená práca v továrňach, v poľnohospodárstve alebo v domácnostiach a nútené sobáše," upozorňujú policajti. Pomoc a informácie o tejto problematike možno získať na Národnej linke pomoci obetiam obchodovania s ľuďmi 0800 800 818. Ide o bezplatnú telefonickú linku Ministerstva vnútra SR. Slúži primárne na poskytnutie preventívnych informácií pred vycestovaním do zahraničia ako aj na nadviazanie prvého kontaktu s potenciálnou obeťou obchodovania s ľuďmi a na sprostredkovanie relevantnej pomoci.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies