Aj v Nice útočil Coulibally, nevedno či je príbuzným teroristu z Paríža

NETKY.SK • 3 Február 2015, 18:20 • 2 min
Aj v Nice útočil Coulibally, nevedno či je príbuzným teroristu z Paríža

PARÍŽ - Muž s nožom v ruke napadol dnes v centre juhofrancúzskeho mesta Nice troch členov vojenskej protiteroristickej hliadky a spôsobil im zranenia.

slovakia

left justify in out

Útočníkom, ktorý dnes nožom zaútočil na francúzskych vojakov patrolujúcich v centre Nice pred miestnym sídlom židovskej komunity a neďaleko rozhlasovej stanice Radio Shalom, je podľa osobných dokumentov páchateľa Moussa Coulibaly (30). O mužovi, ktorého priezvisko je identické s teroristom, vraždiacim nedávno v supermarkete s kóšer potravinami v Paríži, nie je zatiaľ jasné, či ide o príbuzného alebo iba menovca spomínanej osoby.
      

Informácie priniesla televízna stanica I-télé s odvolaním sa na primátora Nice Christiana Estrosiho.
      

Podľa jeho slov nie je zatiaľ zrejmé, či ide o psychicky labilného jednotlivca alebo o teroristu. Prvý muž mesta, ktorý informoval, že incident zaznamenali bezpečnostné kamery a záznamy z nich sú už predmetom skúmania, vyzval na prísny trest pre páchateľa.
      

Zadržaný útočník nepredstavuje pre policajtov neznámu osobu, v minulosti sa už dostal do stretu so zákonom, keď napadol vodiča MHD v juhofrancúzskom meste.
      

Ako informovala polícia a prefektúra v Nice, jeden z vojakov utrpel pri útoku zranenia ruky, ďalší zranenia tváre, ani jeden z nich však nie je v ohrození života.
      

Druhý muž radnice v Nice Philippe Pradal, ktorý v krátkom čase prišiel na miesto incidentu, uviedol, že útočník mal pri sebe dva nože, avšak použil iba jeden z nich. Zadržali ho za pomoci jedného z chodcov a robotníkov, ktorí pracovali na neďalekej zastávke električky.

      

Televízna stanica I-télé priniesla aj informáciu, v zmysle ktorej Moussu Coulibalyho vrátili z istanbulského letiska do Francúzska turecké úrady, a to iba pred niekoľkými dňami.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies