Muž pobodal v autobuse v Tel Avive počas rannej špičky 11 cestujúcich

NETKY.SK • 21 Január 2015, 08:14 • 2 min
Muž pobodal v autobuse v Tel Avive počas rannej špičky 11 cestujúcich

JERUZALEM - Palestínčan zo Západného brehu, ktorý bol v Jeruzaleme ilegálne, v stredu dobodal v autobuse v centre Tel Avivu 11 cestujúcich vrátane vodiča.

slovakia

left justify in out

Traja zranení sú podľa hovorkyne nemocnice Tel Hašomer v kritickom stave. Hamás, islamistická ozbrojená skupina ovládajúca Pásmo Gazy, sa k útoku neprihlásila, no označila ho za odvážny a hrdinský čin. "Je to prirodzená odpoveď na okupáciu a teroristické zločiny proti našim ľuďom," uviedol Izzat Rišek, líder Hamásu sídliaci v Katare. Polícia označila útok za teroristický čin, ďalší z radu útokov, v ktorých Palestínčania nožmi, kyselinou a autami v posledným mesiacoch útočili na Izraelčanov. Dvadsaťtriročný Palestínčan po útoku vyskočil z autobusu, no polícia ho strelou do nohy zastavila a zatkla. Muž sa k bodaniu priznal a ako dôvod uviedol minuloročnú vojnu v Gaze a napätie okolo posvätného miesta židov a moslimov v Jeruzaleme.

 

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu útoky odsúdil a povedal, že sú "priamym následkom jedovatej kampane šírenej Palestínskou samosprávou proti Židom a ich štátu." 


"Tento istý terorizmus sa snaží útočiť na nás v Paríži, Bruseli a všelikde inde," povedal Netanjahu. 


Za posledné mesiace zahynulo pri palestínskych útokoch okolo desať ľudí, väčšinou v Jeruzaleme, k podobným incidentom však dochádza aj v Tel Avive a na Západnom brehu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies