Muž poberal peniaze na dcéru, ktorá pracovala v zahraničí: Odsúdili ho na štyri roky!

NETKY.SK • 13 Máj 2014, 15:36 • 2 min
Muž poberal peniaze na dcéru, ktorá pracovala v zahraničí: Odsúdili ho na štyri roky!

BANSKÁ BYSTRICA - Trest dva roky odňatia slobody podmienečne dostal 60-ročný inžinier Dušan Golian z Lovinobane v okrese Lučenec za zločin subvenčného podvodu v súbehu s poškodzovaním finančných záujmov európskych spoločenstiev.

slovakia

left justify in out

Svojím konaním spôsobil škodu viac ako desaťtisíc eur Európskemu sociálnemu fondu a štátnemu rozpočtu Slovenskej republiky. Golian priznal, že skutky spáchal a s prokurátorom Úradu špeciálnej prokuratúry uzavrel dohodu o vine a treste, ktorú schválil senát na pracovisku Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Banskej Bystrici.


Golian v rokoch 2009 a 2010 opakovane uzavrel s Úradom práce, sociálnych vecí a rodiny v Lučenci dohodu o poskytnutí príspevku na činnosť pracovného asistenta. Golian v období od 13. novembra 2009 do 1. augusta 2011 falošnými a nesprávnymi dokladmi mesačne preukazoval činnosť asistenta, ktorým bola jeho dcéra Marika. Za to dostal od úradu práce spolu 10 493 eur. Dcéra pozíciu pracovného asistenta však v skutočnosti nevykonávala a pracovala v zahraničí. Golian tým spáchal pokračovací zločin subvenčného podvodu v súbehu s prečinom poškodzovania finančných záujmov európskych spoločenstiev. Podvodom poškodil Európsky sociálny fond a štátny rozpočet Slovenskej republiky. 


Rozsudok je právoplatný, pretože súčasťou dohody je záväzok obvineného, že sa voči verdiktu súdu neodvolá. Skúšobnú dobu podmienečného odsúdenia súd stanovil na štyri roky.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies