Muž plánoval zabiť amerického prezidenta

NETKY.SK • 31 Január 2022, 07:01 • 2 min
Muž plánoval zabiť amerického prezidenta

WASHINGTON - Agenti Tajnej služby Spojených štátov (USSS) zadržali v sobotu na parkovisku reštaurácie v Hagerstowne v štáte Maryland muža, ktorý sa vyhrážal fyzickým útokom na amerického prezidenta Joe Bidena. Informovala o tom v nedeľu agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Scott Merryman zo štátu Kansas na seba najprv upozornil vyhrážkami na Facebooku, kde Bidena označil za antikrista, ktorý utrpí smrteľné zranenie hlavy. „Tú ranu zasadím v Kristovom mene,“ napísal.

 

img

Scott Merryman

 

Podľa súdnych dokumentov Merryman minulý týždeň v utorok zatelefonoval polícii v meste Independence v štáte Kansas a oznámil, že ide do hlavného mesta za prezidentom. V stredu ho telefonicky kontaktoval agent USSS, ktorá zodpovedá za ochranu prezidenta USA. V tomto rozhovore sa vyhrážal, že odreže hlavu hadovi v srdci tejto krajiny. Poprel však, že by mal na mysli Bidena. Po zatknutí našli u Merrymana tri náboje a ďalekohľad, avšak žiadne zbrane. Pred sudcu predstúpi v pondelok.

 

Prečítajte si tiež: VIDEO: Rodinná tragédia! Dopravná nehoda si vyžiadala 9 mŕtvych

 

Odkedy bol vo funkcii prezident Donald Trump, výrazne sa zradikalizovala rétorika najmä v tábore voličov republikánov. Bezpečnostné zložky opakovane varujú, že niektoré jeho časti by mohli vykonať skutočné útoky na politikov.

 

img

 

V tejto súvislosti vyšetrujú útok Trumpových prívržencov na Kapitol zo 6. januára 2021. Niektorí tvrdia, že útok vyprovokoval Trump svojím prejavom, v ktorom zopakoval nepodložené tvrdenia o podvodoch vo voľbách. 

 

Možno vás zaujme: Nové vyjadrenie princa Andrewa k sexuálnemu škandálu. Čo tvrdí?




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies