Muž otrávený novičokom nadobudol vedomie

NETKY.SK • 10 Júl 2018, 20:43 • 2 min
Muž otrávený novičokom nadobudol vedomie

LONDÝN - Charlie Rowley, ktorý sa otrávil nervovoparalytickou látkou novičok v anglickom meste Amesbury, nadobudol vedomie, keď sa jeho stav "málo, ale podstatne zlepšil".

slovakia

left justify in out

Oznámila to v utorok nemocnica v Salisbury. V stanovisku však uviedla, že 45-ročný muž je na tom "stále veľmi zle". Rowley, ktorý je v nemocnici od 30. júna, ostáva podľa údajov lekárov vo vážnom, ale stabilizovanom stave. "Hoci sú to dobré správy, stále nie sme z najhoršieho vonku," komentovali prvé pokroky predstavitelia nemocnice.

Rowley a jeho partnerka Dawn Sturgessová sa otrávili novičokom pri manipulácii s neznámym kontaminovaným predmetom. Štyridsaťštyriročná Sturgessová v nedeľu na následky otravy zomrela. Predpokladá sa, že dvojica narazila na stopy po novičoku, ktorý bol použitý aj v prípade bývalého ruského agenta Sergeja Skripaľa a jeho dcéry Julije. Polícia však stále nevie určiť, či prípad dvojice z Amesbury so Skripaľovcami súvisí.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona