Muž okradol 91-ročného dôverčivého dôchodcu o 15-tisíc eur

NETKY.SK • 4 Apríl 2017, 18:33 • 2 min
Muž okradol 91-ročného dôverčivého dôchodcu o 15-tisíc eur

SADY NAD TORYSOU – Doposiaľ neznámy páchateľ dnes v Sadoch nad Torysou (okr. Košice-okolie) okradol 91-ročného dôchodcu o jeho úspory. Zlodej oslovil seniora v jeho rodinnom dome pod zámienkou, že mu doniesol 120 eur, pretože je starší ako 75 rokov.

slovakia

left justify in out

Páchateľ podľa polície žiadal od dôchodcu výdavok zo sumy 520 eur, pričom trval na tom, že výdavok musí byť v 100-eurových bankovkách. Obaja potom vošli do jednej z izieb. Dôchodca vybral zo skrinky svoje úspory, ktoré mu páchateľ vytrhol z ruky a pri úteku do poškodeného muža sotil.

 

"Ten spadol na zem, pričom podľa predbežnej lekárskej správy utrpel ľahké zranenia s dobou liečenia do desať dní. Odcudzením finančnej hotovosti bola dôchodcovi spôsobená škoda vo výške viac ako 15.000 eur," informovala košická krajská policajná hovorkyňa Jana Mésarová.

 

V tejto súvislosti vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície začal trestné stíhanie pre zločin krádeže s trestnou sadzbou tri až desať rokov. Polícia po páchateľovi intenzívne pátra.

 

Trestnú činnosť páchanú na senioroch zaznamenáva polícia opakovane. Osoby vyššieho veku sa pre svoju dôverčivosť a dobrosrdečnosť stávajú najčastejšie obeťami podvodov a krádeží.

 

"Vzhľadom na to, že výzvy polície sa míňajú účinku na dosiahnutie sledovaného cieľa, polícia apeluje na rodinných príslušníkov, susedov, starostov, ktorí prichádzajú do kontaktu s osamelo žijúcimi staršími osobami, aby ich upozornili na takéto podvodné konanie páchateľov," uviedla Mésarová.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies