Muž odsúdený za mafiánske zločiny zadržiaval piatich rukojemníkov

NETKY.SK • 5 November 2018, 18:43 • 2 min
Muž odsúdený za mafiánske zločiny zadržiaval piatich rukojemníkov

RÍM - Muž odsúdený za zločiny súvisiace s kalábrijskou mafiánskou skupinou 'Ndrangheta, zadržiaval v pondelok piatich ľudí v budove pošty v severotalianskom meste Reggio Emilia. Informáciu priniesla v pondelok tlačová agentúra ANSA.

slovakia

left justify in out

Nožom ozbrojený muž dovolil klientom pošty odísť, ako rukojemníkov si však ponechal jej piatich zamestnancov vrátane riaditeľky pobočky. Zadržiaval ich asi sedem hodín. Požadoval pritom rozhovor s talianskym ministrom vnútra Matteom Salvinim.

 

Incident sa odohrával od 08.30 miestneho času v Pieve Modolena - okrajovej časti mesta Reggio Emilia, približne 72 kilometrov severozápadne od Bologne. Polícia podľa agentúry ANSA zablokovala cesty v okolí pošty a začala s mužom vyjednávať, čo trvalo niekoľko hodín.

 

Páchateľ sa okolo 16.30 napokon vzdal a bol vyvedený z budovy príslušníkmi armády, informoval server novín Il Messaggero. Polícia ho identifikovala ako 55-ročného Francisca Amata.

 

Vyjednávači ho presvedčili, aby sa vzdal vďaka tomu, že apelovali na jeho hlboké katolícke presvedčenie.

Tribunál v meste Reggio Emilia minulú stredu odsúdil viac ako 120 ľudí obvinených zo spolupráce s mafiánskou skupinou 'Ndrangheta, napísal webový portál denníka The New York Times.

 

Amato, ktorý dostal 19 rokov väzenia, bol od vynesenia rozsudku na úteku. Počas súdneho procesu bol na slobode na základe kaucie. Vzatím rukojemníkov chcel údajne protestovať proti svojmu odsúdeniu.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies