Muž odsúdený na trest smrti

NETKY.SK • 12 December 2018, 12:50 • 2 min
Muž odsúdený na trest smrti

PEKING - Muža v strednej Číne odsúdili na smrť za to, že v septembri narazil vozidlom typu SUV do davu ľudí a potom na nich zaútočil bodnou zbraňou. Dnes o tom informovali čínske štátne médiá.

slovakia

left justify in out

Pri tomto útoku v meste Cheng-jang v provincii Chu-nan zahynulo 15 ľudí a  ďalších 43 sa zranilo. Agentúra Sinchua pripomína, že po tom, ako muž úmyselne narazil autom do ľudí na námestí, vystúpil a útočil ďalej dýkou a lopatou.

 

img

 

Súd v Cheng-jangu ho odsúdil na smrť za "ohrozenie verejnej bezpečnosti nebezpečnými spôsobmi", uviedla agentúra DPA.

 

Podľa miestnych úradov bol útočník už v minulosti odsúdený aj za pašovanie drog či krádeže. Svojím najnovším činom sa vraj "chcel pomstiť spoločnosti".

 

Agentúra AP pripomína, že v Číne došlo v minulých rokoch na verejných miestach k násilným útokom vrátane podpaľačstva či bombových útokov na autobusy či budovy. Niekedy ich spáchali ľudia, ktorí si riešili svoje osobné problémy alebo pociťovali krivdu zo strany spoločnosti. Občas sa takéto útoky pripisovali militantným separatistom, aj keď v minulých rokoch ich bolo pomenej.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies