Muž obvinený z vraždy žilinského podnikateľa Richarda Stehlíka ostáva vo väzbe

NETKY.SK • 28 Február 2017, 13:11 • 2 min
Muž obvinený z vraždy žilinského podnikateľa Richarda Stehlíka ostáva vo väzbe

ŽILINA - Peter Kubička , obvinený z vraždy žilinského podnikateľa Richarda Stehlíka, ostáva aj naďalej vo väzbe. Rozhodol o tom Krajský súd v Žiline, ktorý tak vyhovel sťažnosti prokurátora a zrušil uznesenie Okresného súdu v Žiline, ktorým bola obvinenému väzba nahradená dohľadom probačného a mediačného úradníka. TASR o tom dnes informoval zástupca hovorcu Krajskej prokuratúry v Žiline Matúš Harkabus.

slovakia

left justify in out

"Zároveň informujem, že v tejto veci podal 24. februára prokurátor Krajskej prokuratúry Žilina Okresnému súdu v Žiline obžalobu na obvineného P. K. pre obzvlášť závažný zločin vraždy, pokus zločinu podvodu a dva prečiny neoprávneného používania cudzieho motorového vozidla," vyjadril sa.

 

Ako ďalej uviedol, z dôkazov zabezpečených počas vyšetrovania vyplynulo dôvodné podozrenie, že obvinený mal 23. mája 2016 žilinského podnikateľa úmyselne usmrtiť a následne sa pokúsiť podvodným spôsobom previesť na svoju spoločnosť pozemky Richarda Stehlíka. Na týchto pozemkoch v Žiline budovala spoločnosť, kde je obvinený konateľom, prevádzku autoumyvárne.

 

Z vyšetrovania podľa Harkabusa takisto vyplynulo dôvodné podozrenie, že obvinený Peter Kubička v ten istý deň neoprávnene previezol vozidlo poškodeného značky BMW z predmetných pozemkov na sídlisko Solinky v Žiline a o štyri dni na to neoprávnene používal iné cudzie motorové vozidlo, ktoré nepatrilo poškodenému.

 

"Vyšetrovaním bol zabezpečený dostatok dôkazov, ktoré svedčia o tom, že poškodený R. S. už nežije, hoci jeho telesné pozostatky sa aj napriek zvýšenému úsiliu polície nájsť nepodarilo a tieto boli ukryté na neznámom mieste. Polícia ani po ukončení vyšetrovania neprestáva vykonávať úkony smerujúce k nájdeniu jeho telesných pozostatkov," dodal zástupca hovorcu žilinskej krajskej prokuratúry.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Kalina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies