Muž obvinený z únosu deväťročného dievčatka sa priznal k jeho vražde

NETKY.SK • 15 Február 2018, 08:06 • 2 min
Muž obvinený z únosu deväťročného dievčatka sa priznal k jeho vražde

PARÍŽ - Muž obvinený z únosu v súvislosti so zmiznutím deväťročného dievčatka, ktoré sa stratilo zo svadobnej hostiny vo Francúzskych Alpách, sa priznal k jeho vražde.

slovakia

left justify in out

Bývalý vojenský cvičiteľ psov Nordahl Lelandais, ktorý bol jedným z hostí na danej svadbe, priznal vinu po tom, čo vyšetrovatelia objavili stopy po krvi dievčatka v kufri jeho auta, informoval prokurátor z mesta Grenoble Jean-Yves Coquillat. Muž úradom povedal, že Maëlys de Araujo zabil "neúmyselne", okolnosti jej smrti ale nevysvetlil.

Lelandais vo výpovedi uviedol, že po tom, ako dieťa zabil, skryl jeho telo neďaleko domu a vrátil sa na oslavu. Neskôr telo hodil do rokliny, kam po výpovedi zaviedol políciu. Tá tam po šiestich mesiacoch pátrania našla lebku dievčatka a časť ďalších ostatkov.

Po tom ako sa Maëlys 27. augusta stratila v Le Pont-de-Beauvoisin, polícia spustila rozsiahle pátranie, do ktorého sa zapojili stovky dobrovoľníkov, a vypočula viac ako 200 potenciálnych svedkov. Lelandaisa zatkli a obvinili v septembri z jej únosu, on však svoju vinu opakovane popieral. Po priznaní viny sa ospravedlnil dievčatku aj jej rodičom, uviedol prokurátor. Páchateľov právnik uviedol, že ho prekvapila klientova výpoveď a stiahne súdnu žiadosť o jeho prepustenie. Lelandais je okrem toho podozrivý z vraždy vojaka v rovnakom regióne, ktorá sa stala niekoľko mesiacov pred zmiznutím dievčatka.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies