Muž obvinený z klamstva po bostonskom útoku žiada o prepustenie

NETKY.SK • 5 Máj 2013, 09:42 • 2 min
Muž obvinený z klamstva po bostonskom útoku žiada o prepustenie

BOSTON - Obhajcovia Robela Philliposa - muža obvineného, že vyšetrovateľom po bombovom útoku na Bostonský maratón klamal - požiadali sudcu, aby bol ich mandant prepustený z väzenia, pretože podľa nich nemá s útokom nič spoločné a nehrozí, že by sa na slobode pokúšal skryť pred spravodlivosťou.

slovakia

left justify in out

Pojednávanie s Philliposom je plánované na pondelok. Je obvinený, že vyšetrovateľom klamal ohľadne svojej návštevy internátnej izby podozrivého Džochara Carnajeva po bostonskom atentáte.

Dvaja ďalší Carnajevovi priatelia boli obvinení z konšpirácie za účelom bránenia výkonu spravodlivosti.

V dnes podanom súdnom spise obhajcovia podľa agentúry AP konštatujú, že tvrdenie justičných orgánov, že im Phillipos poskytol protichodné vysvetlenia, je "vyvrátiteľné".

Svojho mandanta opisujú ako "vystrašeného a zmäteného 19-ročného" mladíka, "ktorý bol vystavený intenzívnemu výsluchu bez možnosti radiť sa s právnym zástupcom".

Philliposovi v prípade usvedčenia hrozí maximálne osem rokov väzenia alebo pokuta 250.000 dolárov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona