Muž neodovzdal zbrane, teraz čelí obvineniu z nedovoleného ozbrojovania

NETKY.SK • 5 Máj 2014, 13:44 • 2 min
Muž neodovzdal zbrane, teraz čelí obvineniu z nedovoleného ozbrojovania

GALANTA - Polícia obvinila 29-ročného muža z okresu Galanta zo zločinu nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami.

slovakia

left justify in out

Mužovi skončila začiatkom roku platnosť poľovného lístka a tak si prevzal policajné rozhodnutie o odňatí zbrojného preukazu. Od marca do začiatku mája držal dve zbrane, brokovú kozlicu značky Bajkal a malikalibrovku opakovaciu, značky Norinco bez povolenia. Mužovi hrozí za takéto konanie trest odňatia slobody na tri až osem rokov. Konštatovala to krajská policajná hovorkyňa v Trnave Mária Linkešová.
     

Polícia v tejto súvislosti pripomína držiteľom zbrojných preukazov, aby nenechávali predlžovanie preukazov na poslednú chvíľu. "V zmysle zákona je potrebné predložiť žiadosť na políciu najneskôr 30 dní pred jeho skončením. Ak príde zo strany žiadateľa k oneskorenému podaniu, žiadateľ sa dopúšťa priestupku na úseku zbraní a streliva," ozrejmila hovorkyňa. Dodala, že po uplynutí platnosti zbrojného preukazu, je občan povinný sa opätovne podrobiť preskúšaniu z odbornej spôsobilosti a v deň skončenia jeho platnosti, je držiteľ zbraní povinný ich odovzdať do úschovy na príslušnom oddelení v mieste trvalého alebo prechodného bydliska. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona