Muž našiel v obale albumu pas Marvina Gaya

NETKY.SK • 5 Február 2014, 15:12 • 2 min
Muž našiel v obale albumu pas Marvina Gaya

USA - Doklady pochádzajú z roku 1964, kedy mal už zosnulý spevák 24 rokov.

slovakia

left justify in out

Bývalý pracovník detroitského Motown Museum našiel v obale albumu pas zosnulého hudobníka Marvina Gaya. Nálezca prezradil, že išiel do domu zosnulého nemenovaného hudobníka, ktorý počas života spolupracoval s Gayom a od jeho pozostalých kúpil nejaké veci, pričom za spomínanú nahrávku zaplatil 50 centov. Po návrate domov mu z obalu do rúk vypadli spomínané doklady pochádzajúce z roku 1964, kedy mal Gaye 24 rokov.

Marvin Gaye, občianskym menom Marvin Pentz Gay Jr., sa narodil 2. apríla 1939. Spevu sa venoval už ako dieťa, keď vystupoval v kostole, pričom ho na piano sprevádzal jeho otec. Profesionálnu kariéru začínal vo vokálnej formácii The Marquees, s ktorou neskôr spolupracovali Bo Diddley či Chuck Berry. V roku 1960 sa skupina rozpadla a Gaye sa presťahoval do Detroitu. V máji 1961 vydal prvý sólový singel Let Your Conscience Be Your Guide a v júni aj album The Soulful Moods of Marvin Gaye. Na konte má množstvo nahrávok. V roku 1973 vydal jedenástu štúdiovku What's Going On, ktorú magazín Rolling Stone v roku 2003 zaradil na šieste miesto rebríčka 500 najlepších albumov všetkých čias. V januári 1981 vydal štúdiovku In Our Lifetime, z ktorej pochádza aj singel Sexual Healing ocenený dvoma Grammy. Gaya zastrelil 1. apríla 1984 jeho otec po tom, ako sa zaplietol do hádky rodičov. Zbraň mu pritom daroval sám hudobník ako vianočný darček. Posledný raz vydýchol deň pred 45. narodeninami. Speváka v roku 1987 uviedli do Rock'n'rollovej siene slávy. 

Informácie pochádzajú z webstránky www.today.com.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies