Muž na mítingu v Las Vegas chcel zabiť Trumpa

NETKY.SK • 21 Jún 2016, 10:06 • 2 min
Muž na mítingu v Las Vegas chcel zabiť Trumpa

LAS VEGAS - Muž, ktorého zadržali cez víkend na mítingu amerického prezidentského kandidáta Donalda Trumpa v Las Vegas, sa podľa vlastných slov snažil vziať zbraň policajtovi, aby mohol Trumpa zabiť. S odvolaním sa na federálne úrady o tom v pondelok informovala agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Michaela Stevena Sandforda obvinili z násilného činu v priestoroch s obmedzeným prístupom. Pred federálny súd v štáte Nevada by ho mali predviesť ešte v pondelok popoludní miestneho času.

 

Sandford v sobotu na Trumpovom mítingu v jednom z lasvegaských kasín oslovil miestneho policajta s tým, že chce od republikánskeho kandidáta autogram. Následne sa pokúsil vytiahnuť policajtovu zbraň z puzdra, na čo ho zadržali. Nie je jasné, ako blízko k Trumpovi sa v tom čase nachádzal.

 

Podľa lasvegaskej polície má Sandford 19 rokov. Pri sebe mal v čase zatknutia britský vodičský preukaz. Agentom tajnej služby povedal, že v USA je už približne rok a pol a žil v štáte New Jersey, odkiaľ cestoval do Kalifornie a potom 16. júna do Las Vegas.

 

Sandford tiež vyhlásil, že zavraždenie Trumpa plánoval asi rok a bol presvedčený, že pri takomto čine sám zomrie. V prípade, ak by mu to nevyšlo v Las Vegas, si rezervoval aj vstupenku na Trumpov míting v meste Phoenix neskôr v priebehu toho istého dňa.

 

Polícia potvrdila aj tvrdenie zadržaného muža, že deň pred mítingom navštívil lasvegaskú strelnicu, aby sa naučil používať pištoľ Glock.

 

Na mítingu v Las Vegas sa zúčastnilo približne 1500 ľudí. Účastníci museli prejsť detektormi kovov stráženými agentmi tajnej služby, policajtmi a ochrankou kasína.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona