Muž mal posprejovať mostový pilier v zozname národných kultúrnych pamiatok, chytila ho polícia

NETKY.SK • 28 Apríl 2021, 07:14 • 2 min
Muž mal posprejovať mostový pilier v zozname národných kultúrnych pamiatok, chytila ho polícia

V sobotu (24.04.2021) bola hliadka Policajného zboru vyslaná na Gondovú ulicu v Bratislavskom Starom meste, kde malo dôjsť k poškodzovaniu mostného piliera Starého mosta.

slovakia

left justify in out

Na mieste policajti obmedzili na osobnej slobode 28-ročného muža, ktorý poškodil tento pilier posprejovaním viacerých nápisov o rozmeroch 2 m x 4 m, pričom jeho konaním bola spôsobená škoda v celkovej výške najmenej 480 ,-€. Naviac, posprejovaný mostový pilier je registrovaný v zozname národných kultúrnych pamiatok, čím páchateľovi hrozí výrazne vyšší trest odňatia slobody.

 

img

 

Pri zadržaní muž hliadke dobrovoľne vydal papierové vrecko s obsahom neznámej zelenej sušenej rastliny, ktorá bude podrobená expertíznemu skúmaniu. Muž bol obmedzený na osobnej slobode a eskortovaný na policajné oddelenie, a po vykonaní potrebných úkonov umiestnený v cele policajného zaistenia.

 

Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva PZ v Bratislave I vzniesol v tejto súvislosti obvinenie z trestného činu poškodzovania cudzej veci 28-ročnému Petrovi z Bratislavy a vzhľadom na skutočnosť, že sa obdobného skutku dopustil už niekoľkokrát, bol spracovaný podnet na jeho väzobné stíhanie. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miloš Cíbik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies