Muž, ktorý vrazil autom do davu vo Virgínii, čelí obvineniu z vraždy

NETKY.SK • 13 August 2017, 09:01 • 2 min
Muž, ktorý vrazil  autom do davu vo Virgínii, čelí obvineniu z vraždy

CHARLOTTESVILLE — Dvadsaťročného muža z Ohia obvinili z vraždy druhého stupňa po tom, čo v sobotu vrazil autom do skupiny ľudí, ktorí protestovali proti nacionalistickému zhromaždeniu v meste Charlottesville v americkom štáte Virgínia.

slovakia

left justify in out

Policajné oddelenie mesta identifikovalo muža ako Jamesa Alexa Fieldsa. Obvinený je aj zo spôsobenia zranení a opustenia miesta činu. Momentálne sa nachádza vo vyšetrovacej väzbe.

Podľa svedkov vrazil Fields autom do ľudí, ktorí pokojne protestovali proti zhromaždeniu belošských extrémistov v Charlottesville. Zabil jednu 32-ročnú ženu, dve desiatky ďalších ľudí utrpeli zranenia.

V súvislosti s nepokojmi prišli pri havárii vrtuľníku o život tiež dvaja policajti. Stalo sa tak niekoľko hodín po tom, ako auto vrazilo do protestujúcich ľudí. Policajný vrtuľník, ktorý sa zrútil na predmestí Charlottesville, pomáhal poriadkovým silám monitorovať nepokojnú situáciu.

Tisícky stúpencov nadvlády bielej rasy sa zišli v sobotu v meste, aby protestovali proti plánom na odstránenie spornej sochy konfederačného generála Roberta E. Leeho v miestnom parku. Ten je pre mnohých symbolom rasizmu a otrokárstva. Zrážky medzi extrémistami a protidemonštrantmi viedli k zraneniam a zatýkaniu. Násilnosti v Charlottesville už odsúdil aj americký prezident Donald Trump.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona