Muž, ktorý vraždil v Bratislave, pracoval na mieste, kde pomáhal iným

NETKY.SK • 19 Január 2016, 19:15 • 2 min
Muž, ktorý vraždil v Bratislave, pracoval na mieste, kde pomáhal iným

BRATISLAVA - Podľa tvrdení exmanžela sa zavraždenej Dagmar mal najskôr niekoľkokrát vyhrážať. Až proti nej nakoniec obrátil zbraň. V minulosti pritom Štefan pracoval na mieste, kde pomáhal tým, ktorí to najviac potrebujú.

slovakia

left justify in out

Streľba, ktorá sa v piatok večer niesla ulicami Starého Mesta v Bratislave, jeho obyvateľov vystrašila. Pred jedným z panelákov pri nej prišla o život 45-ročná Dagmar. Po tom, ako ju 37-ročný Štefan zastrelil, obrátil zbraň aj proti sebe.

 

Podľa portálu Aktuálne.sk Štefan v minulosti pracoval ako sanitár v Onkologickom ústave sv. Alžbety v Bratislave, kde si našiel aj priateľku Andreu, s ktorou má aj spoločné dieťa. Po problémoch sa ale dvojica rozišla.

 

Zamestnaný tu bol niekoľko rokov. Jeho bývalý kolega z nemocnice o ňom hovorí ako o človeku s čudnou povahou. „Svoju prácu si síce odviedol, ale niekedy vedel okolo seba vytvoriť nepríjemnú atmosféru. Aj na jeho priateľke bolo vidieť, že ich vzťah úplne nefunguje,“ povedal.

 

Podľa portálu Aktuálne.sk a jeho zdroja sa na chodbách nemocnice hovorilo aj o tom, že ich problémy nie sú len obyčajnými partnerskými hádkami.

 

Neskôr pracoval aj na štadióne Ondreja Nepelu. Ľudia, ktorí ho z tohto zamestnania poznali, potvrdili pre denník Plus JEDEN DEŇ, že sa dalo očakávať, že sa stane niečo podobné. Svedkovia im povedali, že bol konfliktný a nevychádzal ani s kolegami.

 

Nesedával s nimi dokonca za jedným stolom ani pri obede. Všetko sa však podľa svedkov zvrhlo, keď sa spoznal s Dagmar. „Odkedy ju spoznal, išlo to s ním dole kopcom. Už nepracoval poriadne, kolegovia sa na neho začali sťažovať,“ povedala pre denník oslovená žena.

 

Zavraždená však nemala len problémy so Štefanom. Ako pre Aktuálne.sk potvrdila polícia v minulosti podala niekoľko trestných oznámení aj na svojho exmnažela Róberta. Práve on pritom najviac kritizoval nečinnosť polícia, ktorá podľa neho môže za smrť jeho bývalej manželky.

 

Polícia eviduje od ženy, ktorú v piatok (15.1.) zavraždili na Mozartovej ulici v Bratislave, spolu šesť oznámení. Päť z nich podala ešte v roku 2006 na Róberta Chocholáčka, jeden podnet podala na Štefana K. TASR informoval hovorca Prezídia Policajného zboru Michal Slivka.

 

„Z piatich oznámení na Róberta Chocholáčka. vyšetrovateľ tri ukončil návrhom na podanie obžaloby na obvineného Róberta Chocholáčka z trestného činu nebezpečného vyhrážania a ublíženia na zdraví. Dve podania boli v jeho prípade ukončené odovzdaním na priestupkové konanie proti občianskemu spolunažívaniu. V prípade Štefana K. bol podnet 22. júna 2015 odovzdaný na prejednanie priestupku príslušnému Okresnému úradu Bratislava I. Pre úplnosť je potrebné uviesť, že v danom prípade nemohol byť využitý inštitút vykázania z obydlia, pretože Štefan K. nežil s poškodenou v spoločnej domácnosti. Nemohla mu byť zaistená ani zbraň, nakoľko žiadnu v legálnej držbe nemal,“ uviedol Slivka.

 

Prípadom streľby, pri ktorej zomreli muž a žena, sa zaoberá Národná kriminálna agentúra (NAKA). Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie vo veci úkladnej vraždy Dagmar Chocholáčkovej v súbehu s nedovoleným ozbrojovaním a obchodovaním so zbraňami a zabitia Štefana K.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies