Muž, ktorý uskutočnil prepad s atrapou bomby, dostal päť rokov

NETKY.SK • 2 August 2017, 19:13 • 2 min
Muž, ktorý uskutočnil prepad s atrapou bomby, dostal päť rokov

KOLÍN NAD RÝNOM - Na päť rokov za mreže poslal dnes Krajinský súd v nemeckom Kolíne nad Rýnom 31-ročného muža, ktorého predtým uznal za vinného z ťažkého vydierania lúpežného charakteru.

slovakia

left justify in out

Informácie priniesol Západonemecký rozhlas (WDR). Už skôr trestaný obžalovaný Nemec prepadol v priebehu jarných mesiacov minulého roka finančnú kanceláriu a pohrozil prítomným zamestnancom, že vyhodí do vzduchu nálož ukrytú údajne v upravenej plechovke s nápojom, ak mu v priebehu 30 sekúnd neodovzdajú celú finančnú hotovosť.

 

Hrozba s atrapou bomby v plechovke s kolou vyniesla páchateľovi v daný deň korisť 4700 eur. Muž sa na úteku zbavil plechovky, ktorá skončila na trávniku v centre mesta. Polícia preventívne uzavrela okolie, evakuovala občanov z okolitých budov a privolala pyrotechnikov.

 

Prokuratúra v žalobe podčiarkla, že muž z prostriedkov získaných pri lúpežných prepadoch financoval nielen svoje živobytie, ale aj životné náklady manželky a svojich potomkov. Naposledy žil v Poľsku, odkiaľ pochádza jeho manželka. Pred prepadom v Kolíne nad Rýnom pricestoval za týmto účelom do Nemecka.

 

Obhajoba však akcentovala, že páchateľ nie je nebezpečný. Právny zástupca pripomenul, že útočník nebol ani pri jednom z prepadov ozbrojený, a preto nemožno hovoriť o jeho nebezpečnosti, navyše nebol ani maskovaný a nemal na rukách rukavice. O profesionalite jeho konania preto nemôže byť ani reči.

Prokuratúra však navrhovala pre muža 5,5-ročný trest väzenia.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies