Muž, ktorý ubytoval útočníkov z Paríža, vraj nevedel, že sú teroristi

NETKY.SK • 26 Január 2018, 07:26 • 2 min
Muž, ktorý ubytoval útočníkov z Paríža, vraj nevedel, že sú teroristi

PARÍŽ - Muž, ktorý poskytol ubytovanie dvom predpokladaným strojcom teroristických útokov v Paríži z 13. novembra 2015, podľa vlastných slov nevedel, že u seba ubytoval teroristov.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Podozrivý 31-ročný Jawad Bendaoud známy z francúzskej tlače ako "ubytovateľ" sa takto vyjadril na štvrtkovom pojednávaní pred parížskym súdom.

 

Pred súdom sa Bendaoud ocitol pre obvinenie, že prenajal svoj byt na parížskom predmestí Saint-Denis Abdelhamidovi Abaaoudovi i ďalšiemu nemenovanému extrémistovi, označovaným za strojcov útokov vo francúzskej metropole, ktoré si vyžiadali celkove 130 mŕtvych. Pri razii, ktorej terčom bol predmetný byt, zahynuli niekoľko dní po týchto útokoch okrem Abaaouda i jeho sesternica a ďalšia osoba.

 

"Boli tam náznaky, no nesprávne som si ich vyložil... Ako som len mohol byť taký hlúpy, že som to nepochopil?" povedal vo štvrtok vo svojom prvom vystúpení na súde Bendaoud. Sám seba opísal ako človeka milujúceho "život, ženy, svojho syna a svoju matku" a poprel, že by mal s teroristami či džihádistickou ideológiou čokoľvek spoločné.

 

Proces s Bendaoudom by mal prebiehať do polovice februára. V prípade usvedčenia hrozí tomuto mužovi maximálne šesťročné väzenie.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies