Muž, ktorý si objednal poškodenie domu v Bratislave, čelí obvineniu

NETKY.SK • 31 Marec 2016, 11:46 • 2 min
Muž, ktorý si objednal poškodenie domu v Bratislave, čelí obvineniu

BRATISLAVA - Obvineniu z prečinu poškodzovania cudzej veci, prečinu porušovania domovej slobody vo forme spolupáchateľstva ako objednávateľ čelí 62-ročný Teodor Š. z Bratislavy. Muž mal v roku 2015 požiadať už obvineného 40-ročného Mariána z okresu Pezinok, aby prostredníctvom fliaš s chemickým riedidlom poškodil jeden z rodinných domov na Vrančovičovej ulici v Bratislave.

slovakia

left justify in out

Ako TASR informoval Michal Szeiff z Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave, po zaobstaraní fliaš ich Teodor Š. odovzdal Mariánovi, ktorý skutok koncom mesiaca november 2015 vykonal za odmenu 50 eur. K spáchaniu protiprávneho konania takýmto spôsobom došlo následne zo strany obvinených v priebehu mesiaca marec 2016 celkovo dvakrát.

 

Podľa jeho ďalších slov pri poslednom skutku z 28. marca 2016 došlo v krátkom čase po jeho spáchaní k vypátraniu a následnému zadržaniu už obvineného 40-ročného Mariána z okresu Pezinok. Konaním bola spôsobená celková škoda na nehnuteľnosti prevyšujúca sumu 3366 eur.

 

Po vznesení obvinenia bol 62-ročný Teodor Š. umiestnený v cele policajného zaistenia. Marián z okresu Pezinok je v súčasnosti stíhaný väzobne, v prípade Teodora z Bratislavy spracoval policajný vyšetrovateľ podnet k návrhu na jeho väzobné stíhanie. Za uvedené protiprávne konanie hrozí obvineným mužom v prípade preukázania viny trest odňatia slobody na jeden až päť rokov.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies