Muž, ktorý sa podpálil pred Kongresom, zomrel

NETKY.SK • 6 Október 2013, 10:51 • 2 min
Muž, ktorý sa podpálil pred Kongresom, zomrel

WASHINGTON - Motív jeho činu nie je zatiaľ jasný.

slovakia

left justify in out

Muž, ktorý sa v piatok podpálil pri americkom Kongrese, zomrel. Ako uviedla polícia, v noci na sobotu podľahol závažnosti svojich zranení. Svedkovia uviedli, že muž sa len niekoľko metrov od Kapitolu na trávniku hlavnej promenády National Mall polial benzínom a zapálil. Na pomoc mu pribehli viacerí ľudia. Muž utrpel ťažké popáleniny, bol však pri vedomí, keď dorazila záchranka. Motív jeho činu nie je zatiaľ jasný.

K incidentu došlo len deň po tom, ako policajti vo štvrtok po naháňačke zastrelili vodičku auta, s ktorým chcela preraziť zátarasy v okolí Bieleho domu. Žena odmietala zastaviť a vypálili na ňu preto niekoľko striel. Na políciu sa po zabití ženy spustila vlna kritiky. Bola totiž neozbrojená a údajne trpela popôrodnou depresiou. V jej aute sa navyše nachádzalo malé dieťa, ktoré však incident prežilo.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies