Muž, ktorý pri útoku v Paríži prišiel o svoju lásku napísal teroristom silný odkaz, dojal celý svet

NETKY.SK • 19 November 2015, 14:00 • 2 min
Muž, ktorý pri útoku v Paríži prišiel o svoju lásku napísal teroristom silný odkaz, dojal celý svet

PARÍŽ - Trúchliaci manžel mladej ženy a matky Hélène Muyal Leiris, ktorá zahynula pri teroristickom útoku v Paríži, sa v otvorenom liste prihovoril teroristom a svojimi slovami dojal celý svet.

slovakia

left justify in out

Na sociálnej sieti Facebook jeho príspevok zdieľalo viac ako 160-tisíc ľudí. Antoine Leiris, otec 17-mesačného synčeka, prišiel o milovanú ženu po 12 rokoch šťastného manželstva, no napriek bolesti zostal silný a nedoprial teroristom svoju nenávisť.

 

Prečítajte si jeho posolstvo:

 

„V piatok večer ste mi ukradli neobyčajný život - lásku môjho života, matku môjho syna - no moju nenávisť nepocítite. Neviem, kto ste a ani to nechcem vedieť, ste mŕtve duše. Ak nás tento Boh, pre ktorého slepo zabíjate, stvoril na svoj obraz, každý náboj v tele mojej ženy je ďalšou ranou v jeho srdci. Takže nie, neobdarujem vás mojou nenávisťou. Pýtate si to, ale odpovedať na nenávisť hnevom by znamenalo stať sa obeťou rovnakej ignorancie, aká stvorila vás. Chcete, aby som sa bál, aby som svojim krajanom neveril, aby som obetoval svoju slobodu na úkor vlastného bezpečia. Prehrali ste. 

 

Videl som ju dnes ráno. Konečne, po nociach a dňoch čakania. Bola rovnako krásna, ako keď v piatok večer odchádzala, rovnako krásna, ako keď som sa do nej pred viac ako dvanástimi rokmi beznádejne zaľúbil. Samozrejme, som zničený touto bolesťou, toto malé víťazstvo vám darujem, no táto bolesť nebude dlho žiť. Viem, že tu bude s nami každý deň a znova sa stretneme v raji slobodnej lásky, do ktorého nemáte prístup. 

 

Sme len dvaja, môj syn a ja, ale sme silnejší ako všetky armády sveta. Nemám už pre vás viac času, idem sa venovať Melvinovi, ktorí sa práve zobúdza. Má sotva 17 mesiacov. Spapá svoje jedlo, ako zvyčajne a potom sa budeme hrať, ako zvyčajne a celý svoj život pre vás bude tento malý chlapec hrozbou práve tým, že bude šťastný a slobodný. Pretože nie, ani jeho nenávisť nepocítite.“



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona