Muž, ktorý prepadol kaviareň v Sydney, bol narušený!

NETKY.SK • 16 December 2014, 09:00 • 2 min
Muž, ktorý prepadol kaviareň v Sydney, bol narušený!

SYDNEY - Ťažko narušeným jednotlivcom nazval dnes austrálsky premiér Tony Abbott muža, ktorý v pondelok prepadol kaviareň v meste Sydney a dlhé hodiny tam zadržiaval rukojemníkov. Meno imigranta z Iránu Man Harona Monisa však na policajnom zozname teroristov nefigurovalo, napísala agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Abbott sa na margo rukojemníckej drámy, ktorá v pondelok otriasla Austráliou, vyjadril po tom, ako k provizórnemu pamätníku dvoch obetí z radov rukojemníkov na námestí Martin Place v centre Sydney položil kyticu bielych kvetov. Kyticou červených kvetov si pamiatku rukojemníkov uctila aj premiérova manželka Margie Abbottová.

 

Rukojemnícku drámu v kaviarni Lindt v centre Sydney, kde Monis v pondelok 16 hodín zadržiaval viacero ľudí, ukončil až rýchly zásah komanda austrálskych špeciálnych jednotiek, pri ktorom však okrem páchateľa zahynuli aj dvaja rukojemníci.

 

 

Man Haron Monis pricestoval podľa novín The Australian do krajiny ako utečenec v roku 1996. Tento 50-ročný Iránec sa údajne dostal do pozornosti polície po tom, ako bol obvinený zo zasielania útočných listov rodinám austrálskych vojakov zabitých v Afganistane.

 

img

 

Monisa podľa The Australian prepustili na kauciu na slobodu, čakal ho však súdny proces pre obvinenia z podieľania sa na vražde svojej bývalej manželky, ako aj zo 40 sexuálne motivovaných útokov.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona