Muž, ktorý odpálil v Hamburgu tašku s náložami a skrutkami, dostal 10 rokov

NETKY.SK • 29 Október 2018, 22:00 • 2 min
Muž, ktorý odpálil v Hamburgu tašku s náložami a skrutkami, dostal 10 rokov

HAMBURG - Na desať rokov za mreže poslal v pondelok Krajinský súd v Hamburgu 52-ročného recidivistu, ktorý odpálil vlani 17. decembra tašku z umelej hmoty naplnenú dvoma náložami a 73 skrutkami na stanici rýchlodráhy Veddel severonemeckého prístavného mesta.

slovakia

left justify in out

Explózia iba tesne minula jedného z pasažierov rýchlodráhy, pričom tlaková vlna rozniesla skrutky ako náboje do okruhu štyroch metrov. Pri incidente došlo k rozbitiu sklenenej tabule.

 

Akcia vyvolala obavy, že došlo k teroristickému útoku. Sudkyňa v zdôvodnení rozsudku podčiarkla, že nešlo o silvestrovský "žart", avšak o "perfídny a zákerný útok na bezbranných cestujúcich", pri ktorom páchateľ riskoval hoci aj obete.

 

Iba vďake šťastnej zhode okolností nedošlo k ťažkým alebo smrteľným zraneniam, upozornila. Navyše tento zbabelý útok nemá motív, aj keď vzhľadom na ultrapravicové zmýšľanie páchateľa nie je ťažké dovtípiť sa, že za akciou mohli byť xenofóbne pohnútky. Konkrétne xenofóbne plány útoku sa však nepodarilo zistiť, dodala sudkyňa.

 

Informoval o tom Severonemecký rozhlas (NDR). Päťdesiatdvaročný odsúdený bol v minulosti súčasťou neonacistickej scény a ani v súdnej sieni sa neocitol po prvý raz.

 

V roku 1992 ubil na smrť istého človeka, pretože ten označil Adolfa Hitlera za najväčšieho zločinca, za čo dostal 8,5 roka väzenia. Celkove strávil už za mrežami viac ako tretinu života - 18 rokov.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona