Muž, ktorý napadol colníkov, si po vyše dvoch rokoch priznal chybu

NETKY.SK • 15 Február 2018, 12:01 • 2 min
Muž, ktorý napadol colníkov, si po vyše dvoch rokoch priznal chybu

BRATISLAVA - Muž, ktorý počas Staromestských slávností v Žiline napadol colníkov, si priznal chybu, ospravedlnil sa a požiadal o zmier.

slovakia

left justify in out

Incident sa stal pred viac ako dvoma rokmi. Ako agentúru SITA informovala hovorkyňa Colného úradu Žilina Božena Chríbiková, colníci si plnili služobné povinnosti a kontrolovali predajné stánky. Majiteľ stánku s občerstvením im však bránil vo vstupe a verbálne ich napadol, následne od pultu priskočil ďalší muž, ktorý na colníkov zaútočil aj fyzicky. Voči agresívnemu mužov sa začalo aj trestné stíhanie pre výtržníctvo a útok na verejného činiteľa. Muž si po dlhých mesiacoch svoje zlyhanie priznal.

Ako upozornila Chríbiková, právo colníkom vstupovať do prevádzok, požadovať doklady o tovare a potrebné vysvetlenie vyplýva z platných predpisov a kontrolované subjekty sú povinné poslúchnuť ich výzvu, pokyn alebo príkaz a strpieť vykonanie kontroly. Ľudia si často neuvedomujú, že colníci kontrolnou činnosťou zabezpečujú nielen fiškálne záujmy štátu, ale tiež ochranu ich zdravia a majetku v snahu zabrániť podobným kauzám, ako bola napr. metanolová v Čechách, dodala Chríbiková.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies