Muž, ktorý chcel zabiť Putina, dostal desať rokov

NETKY.SK • 10 September 2013, 19:11 • 2 min
Muž, ktorý chcel zabiť Putina, dostal desať rokov

MOSKVA - Muža, ktorý sa priznal k príprave atentátu na ruského prezidenta Vladimira Putina, odsúdili v utorok v Moskve na desať rokov väzenia v trestnej kolónii so sprísneným režimom.

slovakia

left justify in out

Iľja Pjanzin sa minulú stredu priznal, že s pomocou podomácky vyrobenej bomby chcel okrem Putina zabiť aj čečenského lídra Ramzana Kadyrova. Prokuratúra ho obvinila z prípravy vraždy verejného činiteľa a nezákonnej výroby zbraní a munície. Podľa obvinení mal ako člen ozbrojenej skupiny konať na príkaz vodcu čečenských povstalcov Doku Umarova.

Pjanzin, ktorý je kazašského pôvodu, spolu so svojimi dvoma komplicmi celú akciu ešte vlani "nacvičovali" v ukrajinskej Odese, výbuch však jedného z nich údajne zabil. Útočníci údajne plánovali odpáliť bombu pri Putinovej kolóne. Plánovaný atentát vyšetrovatelia odhalili krátko pred prezidentskými voľbami, po ktorých Putin opäť zasadol na čelo Kremľa. Pjanzina vydala Ukrajina v auguste minulého roka do Ruska. Druhého páchateľa, Ukrajinca Adama Osmajeva súdia na Ukrajine.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies