Muž, ktorého psy zabili človeka, priznal svoju vinu: Pozostalým zaplatí viac ako 100-tisíc eur

NETKY.SK • 30 Október 2017, 10:46 • 2 min
Muž, ktorého psy zabili človeka, priznal svoju vinu: Pozostalým zaplatí viac ako 100-tisíc eur

BRATISLAVA - Na Okresnom súde (OS) Bratislava IV sa v pondelok začalo hlavné pojednávanie s Romanom Š., ktorého prokuratúra obžalovala v prípade usmrtenia 34-ročného muža zo Stupavy.

slovakia

left justify in out

Toho na jar tohto roka mali zabiť psy pri Devínskom jazere v Bratislave.

 

Roman Š. v úvode pojednávania urobil vyhlásenie o vine. "Som vinný," povedal na súde. Znamená to, že súd v prípade vykonáva dokazovanie len ohľadom spôsobnej škody a nemajetkovej ujmy či výšky trestu a nie ohľadom viny obžalovaného.

Pozostalý usmrteného muža žiadajú od obžalovaného náhradu pohrebných trov vo výške 866 eur a nemajetkovú ujmu 100-tisíc eur.

 

Obžalovaný prehlásil, že požadovanú sumu je ochotný zaplatiť a pre to si aj momentálne vybavuje úver v banke vo výške takmer 100-tisíc eur.

 

Na dnešné pojednávanie sa nedostavila manželka usmrteného, ktorá sa stará o ich spoločné malé dieťa a má byť v zlom psychickom stave. "Bolo by vhodné vypočuť ju," uviedla sudkyňa. Súd tak aj pre tento výsluch odročil pojednávanie na 4. decembra tohto roka. Zároveň tak obžalovanému poskytol aj čas, aby mohol finančnú hotovosť požadovanú poškodenými zložiť napríklad u notára.

 

Obžalovaný Roman Š. pri odchode z pojednávacej miestnosti zopakoval novinárom svoje slová zo súdu. "Je to moja zodpovednosť a som vinný," uviedol.

 

Polícia v marci tohto roka informovala, že policajný vyšetrovateľ obvinil z prečinu usmrtenia 45-ročného Bratislavčana, nakoľko mu z nezabezpečeného chovného priestoru na ulici Devínske jazero malo ujsť šesť psov. V čase, keď sa pohybovali bez dozoru, mali na voľnom priestranstve v blízkosti Devínskeho jazera útokom vo svorke spôsobiť poškodenému mužovi zranenia, ktorým na mieste podľahol. Veterinárny lekár neskôr psov usmrtil.

 

Majiteľovi psov v súlade s Trestným zákonom hrozí trest odňatia slobody na dva až päť rokov, do úvahy pripadá aj uloženie podmienečného trestu odňatia slobody.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona