V americkom meste Charlotte to vrie: Zákaz nočného vychádzania, kvôli smrti postreleného hrozia ďalšie nepokoje

NETKY.SK • 23 September 2016, 11:10 • 2 min
V americkom meste Charlotte to vrie: Zákaz nočného vychádzania, kvôli smrti postreleného hrozia ďalšie nepokoje

CHARLOTTE - V americkom meste Charlotte protestovali ľudia proti policajnému násiliu voči černochom už tretí deň po sebe. Starostka Jennifer Robertsová v reakcii na nepokoje vyhlásila vo štvrtok v noci zákaz vychádzania. vo štvrtok po zotmení v reakcii na nepokoje vyhlásila v meste zákaz nočného vychádzania. Už predtým bol vyhlásený mimoriadny stav. Guvernér amerického štátu Severná Karolína Pat McCrory do mesta poslal Národnú gardu.

slovakia

left justify in out

Muž, ktorého postrelili počas druhej noci násilných protestov v meste Charlotte v americkom štáte Severná Karolína, zomrel. Informovala o tom dnes agentúra AP s odvolaním sa na vyhlásenie miestnej polície. Policajný hovorca Keith Trietley uviedol, že 26-ročný Justin Carr zomrel v nemocnici, kam ho previezli v kritickom stave.

 

 

Carr svoje zranenia utrpel v stredu približne o 20.30 h miestneho času, keď počas potýčok demonštrantov s poriadkovou políciou chrániacou hotel Omni v Charlotte, niekto vystrelil. Podľa polície však v tomto prípade nestrieľal policaj, ale niekto z demonštrantov.

 

 

Pouličné protesty v Charlotte vypukli po tom, ako černošský policajt zastrelil v utorok Afroameričana, 43-ročného Keitha Lamonta Scotta. Polícia uviedla, že Scott mal u seba strelnú zbraň.

 

Video zo zásahu polícia zatiaľ nezverejnila, avšak ukázala ho Scottovým príbuzným a ich právnikovi. Ten uviedol, že z videozáznamu nie je jasné, či Scott držal v ruke zbraň, ako tvrdí polícia, alebo len knihu, ako uvádzajú jeho príbuzní, ktorí rovnako ako demonštranti vyzývajú úrady, aby video zverejnili.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona