Muž, ktorého mali nútene previezť na psychiatriu, zaútočil horľavinou

NETKY.SK • 24 September 2018, 20:56 • 2 min
Muž, ktorého mali nútene previezť na psychiatriu, zaútočil horľavinou

HAMBURG - Tragicky sa skončil v pondelok predpoludním pokus úradov v Hamburgu previezť 28-ročného muža z mestskej časti Eissendorf na psychiatriu.

slovakia

left justify in out

Ako informoval Severonemecký rozhlas (NDR) a internetové vydanie denníka Bild s odvolaním sa na policajné zdroje, duševne chorý muž zaútočil horľavinou na dvoch úradníkov a zamestnanca mesta. Jeden z úradníkov utrpel ťažké popáleniny, na následky ktorých po krátkom čase skonal.

 

Útočník bezprostredne po útoku vyskočil z okna bytu, pričom utrpel ťažké zranenia podobne ako ďalší z úradníkov. Zamestnanec mesta vyviazol s ľahkými zraneniami.

 

Napriek faktu, že 28-ročný muž bol už od roku 2014 pod dohľadom súdu a ešte predtým sa dobrovoľne podrobil terapii na psychiatrii, nikto nerátal s podobným útokom. Liečený muž sa iba v tomto roku presťahoval k otcovi do inkriminovaného bytu a nebol považovaný za nebezpečného.

 

Ani pri pohovore zo 6. septembra nič nenasvedčovalo nárastu miery jeho agresivity, aj keď pri stretnutí nebol komunikatívny. Na likvidácii požiaru sa podieľali desiatky hasičov.

 

Prípad a okolnosti, ktoré viedli k jeho dramatickej eskalácii, sú predmetom vyšetrovania kriminalistov.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies