Muž, ktorého izraelská polícia omylom zastrelila zomrel

NETKY.SK • 19 Október 2015, 10:21 • 2 min
Muž, ktorého izraelská polícia omylom zastrelila zomrel

JERUZALEM - V izraelskej nemocnici zomrel eritrejský migrant, ktorého izraelská polícia v nedeľu omylom postrelila pri útoku na autobusovej stanici v meste Beerševa na juhu Izraela. Informovala o tom dnes agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Hovorkyňa izraelskej nemocnice Soroka uviedla, že Eritrejčan podľahol zraneniam v nedeľu neskoro večer. Podľa izraelských úradov pri útoku, ktorý v nedeľu uskutočnil muž arabského pôvodu ozbrojený nožom a strelnou zbraňou, zahynul aj jeden policajt a viacerí príslušníci izraelských bezpečnostných síl utrpeli zranenia.


Podľa izraelskej polície začali jej príslušníci na autobusovej stanici v Beerševe strieľať na Eritrejčana v domnienke, že ide o útočníka. Na záberoch z bezpečnostnej kamery zverejnených na izraelských spravodajských serveroch vidno, ako príslušník izraelskej bezpečnostnej služby strieľa na muža, ktorý sa plazí po zemi. Izraelské internetové stránky tiež uvádzajú, že okolostojaci po streľbe do muža kopali, keď bezvládne ležal v kaluži krvi.


V Izraeli žije približne 34.000 eritrejských migrantov, kam utekajú pred konfliktmi a prenasledovaním a žiadajú, aby im bol priznaný štatút utečenca.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies