Muž hodil kameň do synagógy

NETKY.SK • 20 September 2018, 16:08 • 2 min
Muž hodil kameň do synagógy

VARŠAVA - Poľská polícia pátra po mužovi, ktorý v meste Gdansk hodil kameň do synagógy, zatiaľ čo sa vo vnútri modlili členovia židovskej komunity. Polícia vo štvrtok zverejnila video, na ktorom je možné vidieť, ako muž v tmavom oblečení prišiel k budove a do okna hodil kameň, ktorý zasiahol ženskú galériu.

slovakia

left justify in out

Incident sa stal v stredu o 18:00 tamojšieho času. Polícia vyzvala verejnosť, aby poskytla akékoľvek informácie o páchateľovi. Zatiaľ nevedia, či to bol nenávistný prejav voči členom náboženskej skupiny alebo len "chuligánstvo".

Starosta mesta Pawel Adamowicz uviedol, že ho skutok "vystrašil", pretože sa stal počas modlitieb pri príležitosti takzvaného Dňa zmierenia - Jom kipur. "Takéto skutky sa nemôžu stávať v meste slobody a solidarity," uviedol politik a vyzval obyvateľov, aby sa na protest vo štvrtok večer zišli pred synagógou.

Svetový židovský kongres vyhlásil, že ho incident šokoval a prirovnal ho k udalostiam, ktoré sa v Poľsku diali počas holokaustu.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies